Το illustradays βρίσκει το σπίτι του στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης!

Το illustradays είναι το πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης της χώρας και φέρνει στην Αθήνα ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου. Ένα πολύχρωμο φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης που γιορτάζει την εικονογράφηση, το ταλέντο, τις ιστορίες, τη διαφορετικότητα. Που υποστηρίζει την καλλιτεχνική κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γιορτάζει το ταλέντο και κάνει την εκπαίδευση διασκεδαστική και διαδραστική αποδεικνύοντας ότι η τέχνη είναι για όλες και όλους.

Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το κοινό να γνωρίσει τους ανθρώπους και τις δημιουργικές εφαρμογές πίσω από την εικονογράφηση, μιας τέχνης που βρίσκεται παντού γύρω μας και ταυτόχρονα μπορεί να μας κάνει να ταξιδέψουμε σε καινούριους, φανταστικούς κόσμους.

Σήμερα, μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το illustradays βρίσκει ένα σταθερό σημείο συνάντησης και ανταλλαγής, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την οποία θέλει να μετατρέψει σε ένα hub για την εικονογράφηση.

Η ομάδα αποφάσισε λοιπόν να πειραματιστεί με την ιδέα να γιορτάζει την τέχνη για περισσότερες από 10 μέρες κάθε χρόνο. Αποφάσισε να τη γιορτάζει με δράσεις και τις 365 μέρες του. Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερα βιβλία και έργα που περιμένουν το κοινό να τα ανακαλύψει, ένα τελείως διαφορετικό open call, ακόμα περισσότερους ενήλικες και παιδιά που θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από εργαστήρια, κι άλλοι και άλλες εικονογράφοι από όλο τον κόσμο που θα μιλήσουν και θα δείξουν τις δουλειές τους σε εικονογράφους στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή στην Κυψέλη τρέχουν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικές που καταπιάνονται με διαφορετικές πτυχές και εφαρμογες του illustration, όπως το παιδικό βιβλίο, τα zines, το craft, το collage και πολλά πολλά άλλα!

Με αυτόν τον τρόπο, οι αγαπημένες ενότητες του φεστιβάλ μοιράζονται και πολλαπλασιάζονται μέσα στον χρόνο και ταυτόχρονα έρχονται και καινούριες. Κι έτσι το 365 by illustradays υπόσχεται να γίνει μια χαρούμενη και συμπεριληπτική γιορτή για την εικονογράφηση.

Περισσότερα για τις δράσεις του illustradays ΕΔΩ & στα social media του φεστιβάλ!

365 by illustradays

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

φωτογραφίες: Μυρτώ Κυρίτση

Ωράριο

Τρίτη / Πέμπτη / Παρασκευή

13.00 – 21.00

Τετάρτη / Σάββατο

11.00 – 19.00

365 by illustradays

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Φανταστικοί φίλοι!, με τη Studded Betrayal

Σεμινάριο δημιουργίας χειροποίητων παιχνιδιών για παιδιά

Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήρι, η Studded Betrayal βοηθά τα παιδιά να μετατρέψουν τα σχέδια τους σε μικρά και μεγάλα χειροποίητα παιχνίδια με διαφορετικά υλικά και μικτές τεχνικές. Συζητούν για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, σχεδιάζουν ελεύθερα χωρίς κανόνες και περιορισμούς και δημιουργούν ένα φανταστικό τρισδιάστατο πλάσμα.

“Ένα δημιουργικό εργαστήρι στο οποίο θα χρησιμοποιήσουμε την φαντασία και τα χέρια μας για να ζωντανέψουμε τους ήρωες των ονείρων μας! Θα σκιτσάρουμε τις αγαπημένες μας μορφές, τρελές, λεπτές, πολύχρωμες και παρδαλές και θα μάθουμε πως θα μεταφέρουμε την ζωγραφιά μας στο ύφασμα. Θα φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο πατρόν, θα διαλέξουμε το ύφασμα που μας αρέσει, θα το ράψουμε και θα το γεμίσουμε με το πιο μαλακό και πουπουλένιο υλικό που έχεις φανταστεί ποτέ. Άρχισε λοιπόν να σκέφτεσαι από τώρα ένα όνομα για τον φανταστικό σου φίλο γιατί ανυπομονεί να σε γνωρίσει!”

Studded Betrayal

Η Studded Betrayal αποφοίτησε από το Vakalo College of Arts and Design με πτυχίο στη γραφιστική και μεταπτυχιακό στην οπτική επικοινωνία και εικονογράφηση το 2018. Είναι designer και illustrator στις εκδόσεις Πατάκη. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ίδρυμα Ωνάση, το Big Olive, την Trekking Hellas, το Jam Pedals, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Athens Queer Archive Festival, το Atlas Workshops, το βιβλιοπωλείο Μετεωρίτης, το Nine Lives, το Loom Magazine, το Yusra Magazine και άλλα. Δημιουργεί εικονογραφήσεις, κινούμενα σχέδια, zines, χαρακτικά και εκτυπώσεις. Μερικές φορές διοργανώνει εργαστήρια τέχνης στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Ζει δίπλα στη θάλασσα με τον αγαπημένο της σκύλο, την Αλίκη. Της αρέσει να φροντίζει τα παράξενα φυτά της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηλικίες: 8-13 ετών

Πότε: 3 + 10 Νοεμβρίου (2 συναντήσεις για το ίδιο group παιδιών) – 18:00-20:00

Προθεσμία κράτησης θέσης: 27 Οκτωβρίου

Κόστος εργαστηρίου: 85 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) – Ισχύει 5% έκπτωση με την επίδειξη κάρτας ανέργων / πολυτέκνων και σε περίπτωση που εγγραφούν δύο (ή παραπάνω) αδερφάκια.

Κράτηση θέσης: ΕΔΩ (η κράτηση θέσης γίνεται με την πληρωμή της προκαταβολής του κόστους του εργαστηρίου – στην επιλογή shipping διαλέγεις: pick up ticket from store) – Αμέσως μετά την κράτηση της θέσης σου, θα επικοινωνήσουμε εμείς στο email σου τα επόμενα βήματα

Τοποθεσία: Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Οι θέσεις στο εργαστήριο είναι περιορισμένες. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@illustradays.gr

Επικοινωνία

info@illustradays.gr

Google Maps